ΠΑΣΠ Οικονομικού

19 Μαΐου - Ημέρα Μνήμης

19 Μαΐου 2018 In Κείμενα της ΠΑΣΠ

Σαν σήμερα, πριν από 99 χρόνια, στις 19 Μαϊου του 1919, πραγματοποιήθηκε ένα από το χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έπειτα από την απόβαση των Νεότουρκων στην περιοχή του Πόντου, περίπου 353.000 ανθρώπινες ψυχές δολοφονήθηκαν και χιλιάδες ακόμα, που κατάφεραν να γλυτώσουν από τον θάνατο, ξεριζόθηκαν. Το γεγονός αυτό, με αρκετή καθυστέρηση, αναγνωρίστηκε τελικά από την βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Είναι πρέπον να μην ξεχνάμε πως ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μία ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι..

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, θεωρούμε αναγκαίο να μην ξεχνάμε τις φρικαλεότητες του παρελθόντος, να τιμάμε τις ψυχές των νεκρών και να είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης, καταδικάζοντας κάθε απάνθρωπη πράξη.

 

"Να λελεύω σε πατρίδα, καμιάν και ανασπάλω σε..."

 

Last modified on Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 18:25
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Ηλίας: 6982390019
  • Βαγγέλης: 6947377404
  • Φιλιώ: 6970457026
  • Χρήστος: 6981463497

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα της ΠΑΣΠ Οικονομικού 19 Μαΐου - Ημέρα Μνήμης