ΠΑΣΠ Οικονομικού

Εί(ΣτΕ) με τα καλά σας;

09 Απριλίου 2015 In Κείμενα της ΠΑΣΠ

Τις τελευταίες ημέρες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει βαλθεί να αναστατώσει αρκετές χιλιάδες οικογένειες, παιδιά των οποίων φοιτούσαν σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιφέρειας και μετέπειτα κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή σε αντίστοιχο Ίδρυμαστον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (ή στον τόπο φοίτησης συγγενικού του προσώπου 1ου βαθμού). Ειδικότερα, το παραπάνω όργανο έκρινε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το οποίο, εν συνεχεία, ακύρωσε.

 

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, οι εκπρόσωποι του ΣτΕ αποφάσισαν να επιμηκύνουν το οικονομικό «στένεμα» αυτών των νοικοκυριών και ταυτόχρονα να «μηδενίσουν» ολοκληρωτικά τον κόπο των γονέων αλλά και των φοιτητών, που πήραν μετεγγραφή το περασμένο έτος 2013-14. Πώς; Με απόφαση που χαρακτηρίζεται από την τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», το ΣτΕ αποφάσισε να ΑΚΥΡΩΣΕΙ (!!) τις μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν εν έτει 2013-14, στέλνοντας αυτομάτως τους φοιτητές εκείνους στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εισήχθησαν αρχικώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων.

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, όντας ο μόνος φορέας αλλαγής και καινοτόμων ιδεών, κατανοούμε πλήρως την αναγκαιότητα για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο σημείο των μετεγγραφών και δη στο χώρο της Παιδείας, ευρύτερα. Είναι αδιανόητη, όμως, καθώς και ασύλληπτη, η βαθύτατη ύπνωση στην οποία βρίσκονται κάποιοι, που με μηδαμινό φίλτρο συνείδησης, όχι μόνο ακυρώνουν μετεγγραφές, αλλά ΑΝΑΙΡΟΥΝ, ταυτοχρόνως, όνειρα, κόπους και ιδρώτα δύο ολόκληρων ετών(!!) για φοιτητές και τις οικογένειές τους. Φοιτητές, που φέρνουν εις πέρας τις φοιτητικές υποχρεώσεις τους και γονείς, που μοχθούν καθημερινά, προκειμένου να παρέχουν στα παιδιά τους ένα μέλλον καλύτερο από εκείνο που ορισμένοι θέλουν να τους καταδικάσουν.

 

Απαιτούμε, οι πρυτανικές αρχές, καθώς και τα αρμόδια όργανα, να μην εφαρμόσουν την πρόταση του ΣτΕ και να πράξουν όπως αρμόζει στην περίσταση. Είμαστε και τασσόμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε θέλει και προσπαθεί να παρεμποδίσει ή να αφαιρέσει από τον φοιτητή το δικαίωμα στη μόρφωση, στην πνευματική άνθηση, στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Βασίλης: 6988481200
  • Κατερίνα: 698225237
  • Παναγιώτης: 6940383272
  • Στέλιος: 6946374054
  • Χρήστος: 6981463497

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα της ΠΑΣΠ Οικονομικού Εί(ΣτΕ) με τα καλά σας;