ΠΑΣΠ Οικονομικού

Εκλογές για τη Σχολή, στη Σχολή

05 Μαΐου 2018 In Κείμενα της ΠΑΣΠ

Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές σε μια άνευ προηγούμενου παράσταση που έχει ως αίτημα τη μη διεξαγωγή των φοιτητών εκλογών στο κτήριο της ΝΟΠΕ για πρώτη φορά στα χρονικά. Το θέμα το ανήγειραν επιτηδευμένα οι οργανώσεις της ΔΑΠ της ΝΟΠΕ κεντρικά, υπογράφοντας ως ΔΑΠ- ΝΔΦΚ (έτσι τους συνέφερε μάλλον και ήταν η εντολή που έπρεπε να ακολουθήσουν αυτή τη φορά), αποδεικνύοντας για άλλη μια φόρα ότι είναι οι μαριονέτες και το μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμια. Το ζήτημα μόνο φοιτητικό δεν είναι, αλλά εντάσσεται στην ατζέντα της τρομολαγνείας και της δήθεν έλλειψης ουσιαστικής ασφάλειας που προσπαθεί να καθιερωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας για αντιπολιτευτικούς λόγους.

 

Ειδικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού είναι η μόνη που δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να μιλάει για κλίμα τρομοκρατίας. Οι τακτικές της είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η οργάνωση που κουβαλάει στις πλάτες της σωρεία επιθέσεων και προπηλακισμούς σε συναδέλφους διαχρονικά.

 

Σαφώς και δε γίνεται κανένας μας να ξεχάσει την επίθεση με σουγιά σε μέλος της ΠΑΣΠ Οικονομικού το 2015. Η επίθεση αυτή έγινε από υπεύθυνο της ΔΑΠ, ο οποίος και καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Ειδικά η ΔΑΠ δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές όταν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις εκλογές νοθείας το 2011, καθώς τότε έσπαγε η αυτοδυναμία κάτι το όποιο παρά τις προσπάθειες τους έγινε το 2013.

 

Θα κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας σε εκλογές, αυτοί που έφεραν μπράβους σε χώρους του Πανεπιστημίου στις εκλογές του 2013 επειδή δεν ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα για να απειλήσουν ή ακόμα και να επιτεθούν σε φοιτητές της σχολής μας; Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που φέρνει στα κτήρια της σχολής μας τέτοιες ομάδες ανθρώπων.

 

Θα μιλήσουν για εκλογές αυτοί που δεν τηρούν ούτε τον εκλογικό κανονισμό που υπογράφουν; Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια που η καταμέτρηση είναι κλειστή και αποτελείται από 10 άτομα από κάθε παράταξη, κρατάει κρυμμένα μέλη της τα οποία εισέρχονται στο χώρο καταμέτρησης για να παρεμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και να επιτεθούν σε συμφοιτητές τους.

 

Ή μήπως θέλουν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής των εκλογών για να νομιμοποιήσουν από την πλευρά τους κι άλλα νέα τέτοια περιστατικά σε περίπτωση αρνητικού τους αποτελέσματος.

 

Αυτοί που έχουν διαστρεβλώσει εκλογικά αποτελέσματα, ακόμα και σε γενικές συνελεύσεις, έχοντας ανθρώπους που δεν ανήκουν στον φοιτητικό σύλλογο του οικονομικού να τους στηρίζουν. Αυτοί έχουν άποψη για τον εύρυθμη εκλογική διαδικασία;

 

Όμως, ας αναρωτηθούμε και κάτι ακόμα.

 

Συνάδελφε κατά τα λεγόμενα της ΔΑΠ, αφού υπάρχει ιστορικό τρομοκρατικών επιθέσεων σε άλλες σχολές αλλά και στην δικιά μας, γιατί θέτει το θέμα παραμονή των εκλογών την τελευταία στιγμή και όχι από την αρχή της χρονιάς αφού το θεωρεί τόσο μείζον;

 

Γιατί προσπαθεί να σε αποπροσανατολίσει από την ουσία. Δηλαδή τα τόσα χρόνια απραξίας της . Την παρακμή του Τμήματος. Την έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων. Τις πελατειακές σχέσεις που καλλιεργεί. Και φυσικά από την συνεχή πτώση της τα τελευταία έτη.

 

Συνάδελφε η σχολή έχει πιο σημαντικά ζητήματα από το που θα γίνουν οι εκλογές . Μακάρι να κατανάλωναν την ίδια ενέργεια στην επίλυση των προβλημάτων και όχι στην προσήλωση της να υπακούσει τις κομματικές εντολές .

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού πιστεύουμε βαθιά ότι οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός αλλά η καθημερινή παρουσία και ο συνεχής αγώνας για εκσυγχρονισμό του Τμήματος. Οι εκλογές στην σχολή είναι η επιτομή μια συλλογικής προσπάθειας που σε θέλει συμμέτοχο και όχι υποχείριο. Οι εκλογές είναι η αρχή νέων προσπαθειών και ευθύνη απέναντι σας. Δυστυχώς για άλλη μια φόρα βλέπουμε τη ΔΑΠ Οικονομικού να είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και το μόνο που αναζητεί είναι να βρει κάπου ένα μέρος να μετρήσει με τον πιο χυδαίο τρόπο την εσωκομματική της «δυναμική», ώστε να είναι δεκτή στους κόλπους της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας.

 

Το σπίτι του φοιτητή του Οικονομικού είναι η σχολή του. Για αυτήν παλεύει και εκεί ανδρώνεται ως μελλοντικός επιστήμονας.

 

Εκλογές για τη σχολή! Στη σχολή!

 

 

 

Last modified on Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 16:03
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Βασίλης: 6988481200
  • Κατερίνα: 698225237
  • Παναγιώτης: 6940383272
  • Στέλιος: 6946374054
  • Χρήστος: 6981463497

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα της ΠΑΣΠ Οικονομικού Εκλογές για τη Σχολή, στη Σχολή