ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανεπιστήμιο Ιδεών…ή Ανομίας;

26 Οκτωβρίου 2018 In Κείμενα της ΠΑΣΠ
Χθες, 25 Οκτωβρίου γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού και συνάμα ακραίου περιστατικού που έλαβε χώρα στον πέμπτο όροφο της ΝΟΠΕ και σε ώρα μαθημάτων. Συγκεκριμένα, στο διάλλειμα του μαθήματος της Πολιτικής 3, χρήστης ναρκωτικών ουσιών αποπειράθηκε  να  ληστέψει την τσάντα συμφοιτήτριάς μας και ευτυχώς απετράπει μετά από έγκαιρη παρέμβαση του καθηγητή και των φοιτητών. Αυτό το περιστατικό είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της καθημερινότητας  της Σχολής, καθώς ποτέ δεν έχει λάβει χώρα αντίστοιχο περιστατικό τέτοιου βεληνεκούς στους αμφιθεατρικούς χώρους της σχολής μας. 
 
Παρ’ όλα αυτά παρατηρούμε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα και στο κτήριο της ΝΟΠΕ αλλά και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΟΠΑ που είναι κλειστό με απόφαση των πρυτανικών αρχών λόγω των άνευ προηγουμένων καταστάσεων που επικρατούν  εκεί, με τη χρήση αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών. Παρατηρώντας το χρόνιο πρόβλημα που κυριαρχεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η ΠΑΣΠ Οικονομικού από το 2011 όπου ξεκίνησαν να κάνουν τις εμφανίσεις τους οι χρήστες και οι έμποροι ναρκωτικών στους χώρους του Πανεπιστημιακού άσυλου, δραστηριοποιείται  με στοχευμένες  παρεμβάσεις  στα  αρμόδια  όργανα. Κινητοποιηθήκαμε το 2011 με δελτίο τύπου και ενημέρωση των αρμόδιων υπουργείων, της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, τον Πρόεδρο του Τμήματος θίγοντας το πρόβλημα για πρώτη φορά και χρόνο με το χρόνο  κινητοποιούμασταν για αυτό με αποκορύφωμα το 2017 να έρθουμε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο των Αθηναίων προτείνοντας μάλιστα και  λύσεις επί του θέματος.
 
Δυστυχώς πέρα από τις δράσεις που έγιναν, δεν εισπράξαμε την ανάλογη θέληση ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα από τη ριζά του, όμως οι αλληλέγγυοι φορείς ευαισθητοποιήθηκαν στη προσπάθεια μας και έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους σε καθημερινή βάση. Σε αυτή τη κατεύθυνση και ειδικά στο σημείο που έχει φτάσει το πρόβλημα, χρειάζονται συλλογικές  κινήσεις όπου φοιτητές, καθηγητές, διοικητικά όργανα και αρμόδιοι φορείς θα στρατευθούν σε μια κοινή πορεία. Η πορεία αυτή θα διαγράφει την απαίτηση όλων μας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος από το κράτος πρόνοιας!
 
Το 2011 ο νόμος Διαμαντοπούλου αναφερόταν και στη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Και καταλήγουμε στην εξής απορία… είναι τυχαίο το ότι οξύνθηκαν τέτοιου είδους φαινόμενα λίγο πριν ανοίξει ο διάλογος για το άσυλο; Μήπως εν τέλει αυτή η διόγκωση του φαινομένου τώρα αποσκοπεί στην επαναφορά της συζήτησης περί κατάργησης του ασύλου;
 
 
 
 
 
 
Last modified on Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 08:17
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Βασίλης: 6988481200
  • Κατερίνα: 698225237
  • Παναγιώτης: 6940383272
  • Στέλιος: 6946374054
  • Χρήστος: 6981463497

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα της ΠΑΣΠ Οικονομικού Πανεπιστήμιο Ιδεών…ή Ανομίας;