Πλαίσιο Θέσεων Γ.Σ. ΠΑΣΠ Οικονομικού 2019

10 Δεκεμβρίου 2019 In Προτάσεις

Είναι γεγονός, πως κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας πρωτοφανών κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Καθημερινά, αντιμετωπίζουμε μια έκρυθμη κατάσταση, απόρροια της ανευθυνότητας και προχειρότητας του Υπουργείου Παιδείας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προτάσεις ολοκληρωμένα και μεθοδικά. Συνεπώς, τόσο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εν αναμονή διαβουλεύσεων περί του νέου τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όσο και η ναυαρχίδα της παιδείας μας, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να μαστίζεται από προβλήματα και παθογένειες.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού, ως Πρώτη Δύναμη του ΣΦΟ και ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τη συνεχή δραστηριοποίησή της, δεν είναι δυνατόν να μείνει αμέτοχη στα προαναφερθέντα ζητήματα. Κύριο μέλημά της, είναι να ασκεί πίεση στους ιθύνοντες φορείς, έτσι ώστε να φέρει εις πέρας τις ρηξικέλευθες προτάσεις και διεκδικήσεις της. Ιδέες οι οποίες είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την συλλογικότητα και το κοινό συμφέρον, καθώς βασίζονται στη λογική και τον ρεαλισμό, υλοποιώντας σταδιακά το όραμα της, για ένα πτυχίο με αξία. Ένα πτυχίο δυναμικό και ανταγωνιστικό το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και θα αναδεικνύει τις μοναδικές ικανότητες και δεξιότητες του σπουδαστή.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν περιθώρια καθησυχασμού, καθώς η νέα γενιά έρχεται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με την πρωτοφανή υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν παιδείας, δημιουργώντας, έτσι, σοβαρές αμφιβολίες για το τι μέλει γενέσθαι. Αναπόφευκτα, λοιπόν, μία γενιά με δυνατότητες, ευκαιρίες, ελπίδα και όραμα, χάνει τον προσανατολισμό της, με κύριο αντίκτυπο την διάβρωση του δημοκρατικού βίου και την απαξίωση της ενασχόλησης με τα κοινά.

 Παρακάτω, αναλυτικά, οι θέσεις της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για ένα σύγχρονο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, όπως κατατέθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού. 


 

Last modified on Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 19:24
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προτάσεις Πλαίσιο Θέσεων Γ.Σ. ΠΑΣΠ Οικονομικού 2019